Τα οφέλη της Φυσικοθεραπείας

Οι Φυσικοθεραπευτές είναι επαγγελματίες που βασίζονται στα αποτελέσματα της δουλειάς τους και προσφέρουν θεραπείες που βελτιώνουν την κινητικότητα και απαλύνουν τον πόνο, μειώνουν τις πιθανότητες για χειρουργική επέμβαση και δημιουργούν για τον κάθε ασθενή εξατομικευμένα προγράμματα αποκατάστασης.

Οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση της κινητικότητας και της κίνησης που είναι τόσο απαραίτητες για την καθημερινότητα όλων μας, ώστε να έχουμε μια υψηλής ποιότητας ζωή και να είμαστε σε θέση να ασχολούμαστε με όσες δραστηριότητες μας ευχαριστούν.

Για παράδειγμα: Η κίνηση είναι απαραίτητη για τη σωματική δραστηριότητα, η οποία είναι απαραίτητη για την πρόληψη της παχυσαρκίας, που με τη σειρά της είναι υπεύθυνη για τουλάχιστον το 18% των θανάτων ενηλίκων στις ΗΠΑ.

Η κινητικότητα είναι ζωτικής σημασίας για τη φυσική ανεξαρτησία και οι μελέτες δείχνουν ότι μόνο του το περπάτημα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου, κατάγματος ισχίου και αρθρίτιδας στο γόνατο, μεταξύ άλλων. Η σταθερή βάδιση είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση ενός υγιούς συστήματος ισορροπίας και την πρόληψη πτώσεων.

Ενώ η χειρουργική επέμβαση και τα συνταγογραφούμενα φάρμακα μπορεί να θεωρούνται ως η πλέον ενδεδειγμένη λύση για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων, υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις σύμφωνα με τις οποίες συντηρητικές θεραπείες όπως η Φυσικοθεραπεία μπορεί να αποδειχθούν εξίσου αποτελεσματικές και ενδεχομένως λιγότερο δαπανηρές για πολλές περιπτώσεις.

Για παράδειγμα, η Φυσικοθεραπεία είναι μια μέθοδος αποτελεσματικής αντιμετώπισης της οσφυαλγίας που μειώνει την ανάγκη για έκθεση του ασθενούς σε μαγνητικές τομογραφίες και συνεπώς περιορίζει το κόστος περίθαλψης και την πιθανότητα για χειρουργική επέμβαση και ενέσιμες θεραπείες. Η Φυσικοθεραπεία έχει αποδειχθεί εξίσου αποτελεσματική με τη χειρουργική επέμβαση για περιπτώσεις ρήξης μηνίσκου, οστεοαρθρίτιδας του γονάτου, ρήξης στροφικού πετάλου, σπονδυλική στένωση και εκφύλιση δίσκων, μεταξύ άλλων.